Om Anna

Anna Holtenstam
merchi@live.se
073-953 98 80

Hösten 1998 startade jag mitt företag Merchi friskvård (enskild firma). Sedan dess har jag arbetat med att leda Qigong och andra kurser och efterhand även som kroppsterapeut. Tidigare arbetade jag med ekonomi inom Stockholms stad och har en examen från Förvaltningshögskolan med inriktning på nationalekonomi och statistik.

Jag har haft Qigong och Tai Chi som fritidsintressen under många år innan jag själv började leda kurser – första kursen jag ledde var i Tai Chi 1992.

an_i_ditanpraken

Min lärare An Quoc Cuong

ML 3 r

Sheng Zhen kurs i Berlin 2016 med master Li Jun Feng

Under åttiotalet tränade jag Ju Jutsu och det var det intresset som gjorde att jag så småningom även blev intresserad av Tai Chi. Jag började lära mig Tai Chi 1989 hos dr An Quoc Cuong, An`s Qigong & Tai Chi Akademi. Snart började jag även med Qigong hos samma lärare. Totalt blev det ca 16 år som elev hos honom. Sedan 2001 tränar jag också en annan Qigong form som kallas Sheng Zhen Wuji Yuan Gong. En andligt inriktad Qigong som bl.a. hjälper till att ”öppna” hjärtat. Se www.szstockholm.se.

Mina kunskaper i Tai Chi har jag byggt på genom att under några år träna hos Li Min Hua. Se www.taijiquan.se och www.taijiforbarn.se.

1999 kom jag i kontakt med Breema för första gången och sedan dess har det varit en viktig del i mitt liv och i min personliga utveckling. Under ett antal år då det fanns Breema helgkurser på Axelsons, brukade jag vara med på dem ett par gånger om året. Jag fortsatte med att gå kurser i Tyskland och Österrike och 2004 blev jag certifierad Breema Practitioner vid Breema Centret i Oakland, Kalifornien. Senare har jag även blivit certifierad Själv-Breema instruktör och våren 2018 blev jag Breema instruktör.

Hösten 2008 gick jag en kurs i taktil massage. Jag valde att lära mig original metoden Taktipro. Jag uppskattade massagen och utbildningen mycket och fann också att det passade bra ihop med min övriga verksamhet. Min upplevelse är att Taktil massage har en hel del gemensamt med förhållningssättet i Breema. Jag fortsatte med utbildningen och blev året därpå diplomerad taktil massör.

Jag har länge varit intresserad av healing. Jag lärde mig Reiki på 90-talet. Det har jag under åren haft mycket nytta av för egen del och också praktiserat på familj och vänner. 2009 gick jag vidare med att lära mig Reconnective Healing. Jag upplever det som en väldigt kraftfull form av healing. Det är den healingform som jag nu mest använder mig av.

Ett annat av mina intressen är att måla. Jag kom igång med det 2005 när jag började på en kurs i Vedic Art. Det är ett sätt att måla som tilltalar mig och gjorde att jag vågade försöka. Man målar på ett meditativt och otvunget sätt och fokus är på det andliga och intuitiva snarare än på att prestera något. Se www.vedicart.com.

Anna som målar 4r

Vedic Art på Öland

Om_Anna

På min lediga tid trivs jag som bäst ute i naturen och nära havet.
Jag är gärna ute med min båt och seglar.

Jag tycker det är viktigt att verka för ett mer kärleksfullt och medmänskligt samhälle. Ett samhälle utformat utifrån insikten att allt levande hänger samman.

skärgård r

Jag är ansluten till Epassi. Ett hälsoföretag som erbjuder ett digitalt system för betalning av hälsoförmåner  epassi.se

digital stickers-dark-SE